Fren Balatası Üretimi

Yolda güvenli ve güvenilir frenleme sağlayan yüksek kaliteli, uzun ömürlü fren balatalarının üretimi, büyük özen ve karmaşık detayların dikkate alınmasını gerektirir. Sıkı kalite kontrol ve ürün testi ile birlikte kurum içi üretim, en yüksek kaliteyi sağlamak için mutlak bir zorunluluktur. Hangi küçük şeylerin en büyük farkı yarattığını bilmek ister misiniz? Bu dört gereksinim, ürünün temel unsurları olarak listemizin başında yer almaktadır. Fren balatası üretimi nasıl yapılır öğrenmek için yazımızı okuyun.


Sürtünme malzemesinin karışımı veya formülasyonu, tüm hızlarda etkin bir şekilde fren yapabilmesi için belirli aracın boyutunu, ağırlığını ve azami hızını hesaba katmalıdır.

Yüksek kaliteli klipsler ve yaylar, fren balatasının fren kaliperinde tutulmasına yardımcı olur

Taşıyıcı plaka ile sürtünme malzemesi arasında güvenli bir bağlantı. Sonuçta, yapmak istediğiniz son şey, sürtünme malzemesini taşıyıcı plakadan ayırmaktır.

Şimlerin gürültü sönümleme özellikleri, titreşimleri ve gürültü seviyelerini düşük tutar

 Fren Balatası Üretimi için Zirkonya Esaslı Yeni Kompozisyonların Geliştirilmesi 



Fren balatası üretimi için: Kontrol Listesi

Optimum bir fren sisteminin bir diğer önemli parçası da fren diskinizdir. Fren balatası ile birlikte fren torkunu üretir. Bu kuvvet tekerlek göbeğine ve janta iletilir. Frenleme sırasında aracın kinetik enerjisi ısıya dönüştürülerek hızın etkin bir şekilde düşürülmesi sağlanır. Fren disklerinin sürtünme halkasının yokuş aşağı sürüşlerde 700 °C'ye kadar yüksek sıcaklıklara ulaşabileceğini biliyor muydunuz? Günlük trafik için kaliteli ürünlerle yolda olduğunuzu garanti etmek için aşağıdaki üç özelliği dikkate almanız önemlidir.


  • Metalin kendisi ve döküm süreci: hava cepleri veya kötü metal sürtünmeyi azaltabilir
  • Diski doğru ve eşit şekilde oluşturan işleme süreci
  • Üretilen ısıyı dağıtabilen iyi bir havalandırma sistemi
  • Fren diski çizimi

Fren Balatası Üretimi

 Hammaddeden tamamen işlevsel fren balatasına kadar, verimli sürtünme balatalarının geliştirilmesi, düzenli kontroller, testler ve zorlu laboratuvar ve yarış pistinde pratik alıştırmalar içeren sıkı bir süreçtir. Yolda kullanım için yüksek kaliteli fren balataları yapmak için üretim sürecinde hangi adımların devreye girdiğini öğrenin.



Mühendisler, sürtünme balatasının en yüksek kalitede karışımını üretmek için laboratuvarda doğru hammadde kombinasyonunu test eder ve seçer.

Mühendisler, en iyi NVH (fren gürültüsü, titreşim ve pürüzlülük) performansını elde etmek için sürtünme malzemelerini ve balata tasarımını optimize ederek işe başlar. Bu, pah ve yuva eklemeyi içerebilir.

Taşıyıcı plaka delinmiştir. Büyük çelik rulolar paslanmayı önlemek için yağlanır ve asitlenir. Ölçüler kontrol edilir.

Kalemler ve tutma cihazları gibi özel özellikler işlenir.

Taşıyıcı plaka, düzensizlikleri gidermek için püskürtülür ve yıkanır.

Sürtünme malzemesinin bileşenleri ölçülür ve özel bir karıştırıcıya yerleştirilir.

Karışım, diskler halinde preslenir ve taşıyıcı plakalar üzerine kalıplanır.

Taşıyıcı plakalar, üzerinde sürtünme malzemesi bulunan bir kalıba yerleştirilir.

Fren balataları sertleşmesi için fırına yerleştirilir. Bu ısı reçineleri, bağlayıcıları ve diğer bileşenleri aktive eder ve katılaştırır. Bu, kaplamanın tüm hizmet ömrü boyunca sabit performans anlamına gelir.

Pahlar ve yuvalar fren balatalarında kesilir. Doğru yüksekliğe zımparalanırlar.

Kaplamalar, aşırı ısı ve basınçla kavurma işleminde gazdan arındırılır.

Son olarak, pedler yüksek sıcaklığa dayanıklı sprey boya veya toz ile kaplanır. Bazı pedlerin arka plakasında bir kaplama bulunur.

FREN BALATASI NEDİR & NE ZAMAN DEĞİŞTİRİLİR?

ŞİRKET İÇİ ÜRETİM NASIL FARK YARATIR?

Şirket içi geliştirme, test ve doğrulama, özellikle büyük miktarlardaki sürtünme balatalarının üretiminde ürün kalitesi, tekdüzelik ve kontrol açısından büyük bir fark yaratır. Birinci sınıf makineler tarafından desteklenen, dikkatli bir şekilde kontrol edilen, modernize edilmiş bir süreç, normal fren ürünlerini, yoğun kullanımdan sonra daha uzun hizmet ömrüne, daha yüksek kaliteye ve daha yüksek aşınma direncine sahip olan birinci sınıf frenlerden ayırır. Fren balatası üreticisinin avantajı, sürtünme balatalarının A'dan Z'ye nasıl geliştirildiğini ve üretim tesisinden hangi durumda çıktıklarını tam olarak bilmesidir. Ama en büyük avantaj? Güvenilirlik. Her bayi, tesisatçı,


Ancak her fren balatası üreticisi bu teoriyi uygulamaya koymaz: Böylesine üst düzey bir üretim sürecini izlemek, çok sayıda kontrol, testleri izlemek için bir laboratuvar ve önemli bir şirket içi taahhüt gerektirir. Piyasadaki diğer birçok fren balatası üreticisinin aksine,  Türkiye'de özel olarak kurulmuş test merkezlerinde fren balatalarını geliştirir, test eder ve kontrol eder . Ürünlerimizdeki resmi işareti, yüksek kaliteli bir ürünün keyfini çıkarmanızı sağlar. Tüm bunlar, uzun süre dayanacak şekilde geliştirilmiş, test edilmiş ve onaylanmış ürünlere sahip olduğunuzu bilmeniz için. 


İster ticari kullanım ister yarış için olsun, yüksek kaliteli fren balataları üretimindeki uzmanlığı, fren balataları, fren diskleri ve fren hortumlarından hidroliğe, fren hidroliğine, fren pabuçlarına ve maksi kitlere kadar geniş bir yelpazede yüksek kaliteli frenle ilgili ürünler sunmamızı sağlamıştır. yeterli. Dünya çapındaki neredeyse tüm büyük araç üreticileriyle çalışarak, satış sonrası pazarda rakipsiz bir kapsama alanı garanti etmek için ürün yelpazemizi dünya çapında sürekli olarak genişletiyoruz.

PWR Balata Fren balatası üreticisi bir firmadır ve ürünleri kalitelidir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar